Engineer your career

Technicum ONE - Empowering Engineers, Enriching Futures

Ontdek jouw potentie met ons unieke opleidingstraject

Welkom bij het Technicum ONE Traject, het unieke werk-leertraject op hbo-niveau dat jou klaarstoomt voor een veelbelovende carrière in de technische wereld. Of je nu een young professional bent met een passie voor techniek of een ervaren monteur die een stap omhoog wil maken, dit programma biedt jou de perfecte mogelijkheid om te groeien en te excelleren.

Technicum ONE - Samengevat

Het Technicum ONE opleidingstraject biedt een unieke kans om jouw technische carrière naar nieuwe hoogten te tillen. Dit intensieve werk-leertraject op hbo-niveau combineert praktijkervaring met theoretische kennis en bereidt deelnemers voor op een veelbelovende carrière in werkvoorbereiding binnen de technische sector.

Gedurende een periode van twee jaar doorlopen deelnemers een uitgebreid curriculum met modules variërend van elektrotechnische installaties tot projectmatig werken. Naast praktijkervaring bij gerenommeerde technische bedrijven worden deelnemers begeleid door ervaren werkvoorbereiders. Het traject omvat een arbeids- en leerovereenkomst, waardoor deelnemers zowel salaris als de ruimte om te groeien krijgen.

Het Technicum ONE traject is een inspirerende reis naar "technical excellence", waar deelnemers worden klaargestoomd om visionaire engineers te worden die de wereld van morgen vorm gaan geven.

"niet alleen een theoretische basis, maar ook waardevolle praktijkervaring"

Modules, Curriculum en Praktijkervaring

De combinatie van werken en leren

Het Technicum ONE traject biedt een uitgebreid curriculum dat jou voorbereidt op de uitdagingen en kansen van de technische industrie. Je volgt vier intensieve modules gedurende de eerste twee weken, waarin je essentiële kennis opdoet in elektrotechnisch installeren, werkvoorbereiding en uitvoering, calculeren en een praktijktraining basis elektrotechniek.

Na deze intensieve periode ga je de praktijk in en krijg je de kans om te werken bij een gerenommeerd technisch bedrijf op de afdeling werkvoorbereiding. Hier werk je mee aan echte projecten en word je begeleid door ervaren werkvoorbereiders. Daarnaast keer je één avond in de twee weken terug naar school, waar je de overige zes modules doorloopt, zoals integrale techniek, technisch tekenen, projectmatig werken en digitaal modelleren.

Met het Technicum ONE traject als jouw gids, krijg je niet alleen een grondige theoretische basis, maar ook waardevolle praktijkervaring die je voorbereidt op een succesvolle carrière in de technische wereld.

Overzicht modules Technicum ONE

Arbeidsovereenkomst en Carrièreperspectieven

Jouw toekomst, onze verantwoordelijkheid

Als deelnemer aan het Technicum ONE opleidingstraject geniet je niet alleen van de mogelijkheid om te werken aan een veelbelovende carrière, maar krijg je ook de zekerheid van een arbeids- en leerovereenkomst. Dit betekent dat je tijdens het gehele traject een officiële arbeidsovereenkomst hebt en dus zekerheid van inkomsten. 

Na het succesvol afronden van het Technicum ONE traject wacht een wereld van mogelijkheden op jou. Als afgestudeerde van dit programma ben je uitgerust met een uitgebreide set vaardigheden en praktijkervaring, waardoor je direct van toegevoegde waarde bent voor toonaangevende technische bedrijven. Je kunt rekenen op een breed scala aan carrièreperspectieven, zoals werkvoorbereider, technisch coördinator, of zelfs het leiden van projecten in de technische sector. Bij Technicum Engineering streven we naar het stimuleren van jouw ambities, zodat jij jouw dromen kunt waarmaken.

Zet nu jouw eerste stap

Aanmelden voor het Technicum ONE Traject

De eerste stap naar jouw toekomst in de techniek

Het aanmelden voor het Technicum ONE traject is jouw eerste stap naar een (nieuwe) toekomst in de techniek. Of je nu een young professional bent die op zoek is naar een uitdagende startersfunctie of een ervaren monteur die een stap wil maken, we verwelkomen jou met open armen.

Bezoek onze aanmeldingspagina en vul het formulier in om je interesse kenbaar te maken. Ons team zal jouw aanmelding zorgvuldig bekijken en contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen we jouw motivatie, achtergrond en doelstellingen bespreken, zodat we een goed beeld krijgen van jouw potentieel in het Technicum ONE traject. Ben je na dit gesprek nog steeds enthousiast, dan gaan we samen verder.

Meld je aan en kom erachter hoe jij jouw technische toekomst kunt vormgeven bij Technicum Engineering.

Naar de aanmeldpagina >