Empower Your Engineering Career at Enexis

Ontdek jouw rol in de energietransitie met Enexis

Werken bij Enexis betekent een bijdrage leveren aan de levering van gas en elektriciteit bij ruim drie miljoen huishoudens en alle (technische) uitdagingen die daar bij horen. Ga aan de slag als Engineer Energie, Werkstroom Beheerder of als Uitvoerder en draag zo jouw steentje bij aan de energietransitie waar we midden in zitten.

Bekijk hieronder alle actuele vacatures bij Enexis en solliciteer eenvoudig online.

Actuele vacatures bij Enexis

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

1 vacatures gevonden

 • Engineer ondergrondse Infra

  Wil jij als Engineer Energie een sprong maken in de richting van het energienetwerk van de toekomst? Wij hebben dé uitdaging voor jou!Als gepassioneerde Test Engineer Energie bij onze vooraanstaande opdrachtgever in Emmen, een toonaangevende netbe...
  • Locatie: Emmen
  • Salarisindicatie: € 2.826 - € 3.837
  • Dienstverband: Fulltime (40.0 uur)
  • Opleiding: MBO

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Werken bij Enexis

Waarom werken bij Enexis

Enexis is één van de betrouwbaarste netwerkbeheerders van Nederland. Met duizenden kilometers aan kabels en leidingen onder de grond, voorzien ze klanten in hun regio's van energie. Energie is de onmisbaar en essentieel voor de veiligheid, gezondheid en welvaart.

Wereldwijd en dus ook in Nederland staan we natuurlijk voor een enorme uitdaging: De energietransitie. De overstap van fossiele brandstoffen naar nieuwe energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Als netbeheerder heeft Enexis hier dagelijks mee te maken en Enexis zoekt veel mensen die samen de schouders onder deze uitdaging willen zetten. Als bedrijf heeft Enexis een drietal kernwaarden geformuleerd die passen bij de ambitie, namelijk:

 • Duidelijk, want door uitspreken én doen creëer je focus en eigenaarschap;
 • Inclusief, want de kracht van onderlinge verschillen in een divers team, zorgen voor verschillende inzichten en oplossingen;
 • Lerend, want door iedere dag te groeien, behaal je de resultaten die nodig zijn.

Ben jij op zoek naar een volgende stap in de energietechniek? Wil jij samen met de Enexis collega's de schouders onder de energietransitie zetten? Deel jouw energie en solliciteer vandaag nog op één van de vacatures bij Enexis.

Top banen bij Enexis

Bij Enexis bieden ze tal van carrièremogelijkheden voor technische professionals. Ontdek enkele van de top vacatures bij Enexis:

 • Engineer Infra
 • Engineer Gas en Elektra
 • Uitvoerder Gas en Elektra
 • Werkvoorbereider Infra
 • Werkvoorbereider Gas en Elektra
Enexis is één van de zes netbeheerders in Nederland en actief in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Uitvoerende functies zullen vooral werkzaam zijn op projectlocaties in dit werkgebied. Werkvoorbereiders en Engineers zullen met name vanaf één van de tien regiokantoren werken, op het hoofdkantoor (De Croon) in Den Bosch of vanaf een van de, zogeheten, "hub's".

 

Technicum Engineering energietransitie

Arbeidsvoorwaarden bij Enexis

Bij Enexis verwachten ze vakmanschap van hun technische professionals en dagen ze je voortdurend uit om het beste uit jezelf en je collega's te halen. Uiteraard biedt Enexis goede arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw toewijding. Enexis werkt volgens het CAO Energie Netwerkbedrijven en zij zullen je bij aanvang inschalen op basis van je kennis en ervaring.

Wat je kunt verwachten bij Enexis:

 • Goede verlofregelingen: met standaard 24,5 vakantiedagen en de optie om (vanuit je persoonlijk budget en 13e maand) 35,5 extra dagen bij te kopen.
 • Reiskostenregeling: Afhankelijk van je vervoersoptie krijg je een passende reiskostenvergoeding in de zin van een kilometervergoeding, een OV-abonnement of een fietsplan. Uitvoerders rijden in een bedrijfsauto van Enexis.
 • Uitstekende pensioenregeling: Enexis werkt aan het ABP Keuzepensioen en draagt zelf 70% hieraan bij.
 • Vitaliteitsregeling: Je krijgt jaarlijks een budget van € 500,- welke je kan besteden aan bijvoorbeeld een sportabonnement of sportlessen.
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden: Met onder meer toegang tot het online platform GoodHabitz met trainingen zoals Excel, Timemanagement en informatiebeveiliging.
Heb je vragen over de arbeidsvoorwaarden of wil je meer weten over wat Enexis te bieden heeft? Maak dan gebruik van ons open sollicitatieformulier of contactformulier.
Collega's onderling

Carrièrekansen bij Enexis

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al de nodige jaren ervaring meebrengt; Enexis is een topwerkgever voor iedereen. Binnen Enexis zijn de mogelijkheden om te ontwikkelen en door te groeien eindeloos.

Enexis biedt ook veel ruimte voor zij-instromers en starters, met onder meer een eigen vakschool en diverse werk-leertrajecten tot functies zoals Uitvoerder of Engineer. Enexis verzorgt jouw opleiding én je krijg salaris. Met "Lerend" als één van de drie kernwaarden, kun je je voorstellen dat blijven leren gestimuleerd wordt bij Enexis. Zo houd je je kennis op peil, kun je doorgroeien en kun je jouw ambities waarmaken.

Sollicitatie procedure bij Enexis

Wil je solliciteren bij Enexis? Geweldig, want ze verwelkomen graag gepassioneerde technische professionals. De eerste stap om bij Enexis te werken is een vacature vinden of een open sollicitatie indienen. Vervolgens ziet je sollicitatieprocedure er, normaal gesproken, als volgt uit:

Jouw sollicitatie bij Enexis

 • 1
  Onze recruiter belt je binnen 24uur
 • 2
  Kennismakingsgesprek met Technicum Engineering
 • 3
  Wij stellen je voor bij de juiste personen binnen Enexis
 • 4
  Sollicitatiegesprek bij Enexis
 • 5
  Iedereen positief? Dan feliciteren wij jou met je nieuwe baan.

Voor sommige specifieke functies kunnen aanvullende stappen zoals rondleidingen of assessments nodig zijn, maar dit wordt in het eerste gesprek met Technicum Engineering toegelicht.